Naslov | Upravljanje kvalitetom i sigurnošću prehrane u restoranima |
Autor | Zorica Šebalj |
Voditelj/Mentor | Marija Dragičević (mentor)
|
Sažetak rada | Restorani su u današnje doba postali neizbježna stavka u životu pojedinca. Bilo u društvu ili
sam, ne postoji osoba koja nije barem jednom posjetila ovu instituciju. Iz ovog razloga
kvaliteta i sigurnost prehrane u restoranima postaju neizmjerno važne.
Kvaliteta je ključni čimbenik kojim se osigurava zadovoljstvo gosta dok se s osiguranjem
sigurne i zdrave hrane osigurava opstanak restorana i uvelike smanjuje mogućnost propusta u
poslovanju istoga. Rezultati istraživanja provedenog u Dubrovniku na uzorku od dvadeset
restorana pokazuju da su menadžeri odnosno vlasnici restorana prihvatili i uveli određene
standarde kvalitete i osiguranja sigurnosti prehrane ali isto tako i postoji potreba za daljnim
poboljšanjima i unaprijeđenjima na tom području. |
Ključne riječi | kvaliteta sigurnost prehrane restorani Dubrovnik |
Naslov na drugom jeziku (engleski) | MANAGING FOOD QUALITY AND SAFETY IN RESTAURANTS |
Povjerenstvo za obranu | Marija Martinović (predsjednik povjerenstva) Katija Vojvodić (član povjerenstva)
|
Ustanova koja je dodijelila akademski/stručni stupanj | Sveučilište u Dubrovniku |
Ustrojstvena jedinica niže razine | Odjel za ekonomiju i poslovnu ekonomiju |
Mjesto | Dubrovnik |
Država obrane | Hrvatska |
Znanstveno područje, polje, grana | DRUŠTVENE ZNANOSTI Ekonomija Organizacija i menadžment
|
Vrsta studija | sveučilišni |
Stupanj | diplomski |
Naziv studijskog programa | Poslovna ekonomija; smjerovi: Turizam, Marketing, Međunarodna trgovina, IT menadžment |
Smjer | Turizam |
Akademski / stručni naziv | magistar/magistra poslovne ekonomije |
Kratica akademskog / stručnog naziva | mag. oec. |
Vrsta rada | diplomski rad |
Jezik | hrvatski |
Datum obrane | 2016-09-12 |
Sažetak rada na drugom jeziku (engleski) | In this age restaurants are becoming an inevitable part of life. Whether in the company or
itself, there is no person who has not at least once visited this institution.
For this reason , quality and food safety in restaurants become very important.
Quality is a key factor in ensuring guest satisfaction. By providing safe and healthy food
restaurants ensure its own survival and greatly reduces the possibility of mismanagement.
Results of a study conducted in Dubrovnik on a sample of twenty restaurants show that
managers and restaurant owners accepted and introduced certain quality standards and ensure
food security but also there is a need for further improvements in this area. |
Ključne riječi na drugom jeziku (engleski) | quality safety nutrition restaurants Dubrovnik |
Vrsta resursa | tekst |
Prava pristupa | Rad nije dostupan |
Uvjeti korištenja rada |  |
URN:NBN | https://urn.nsk.hr/urn:nbn:hr:155:642414 |